İKÜ'de Çizgi Film ve Animasyon Eğitimi

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nü tercih edecek adayların sabırlı, çok çalışmaktan kaçınmayan, sürekli kendini geliştiren, teknolojiyi yakından takip eden ve kullanmayı seven bireyler olması gerekmektedir.

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'ne merkezi yerleştirme puanına göre öğrenci alınmaktadır.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü mezunlarının Türkiye’de çalışma alanları reklam ajansları ve son yıllarda açılan animasyon stüdyolarıdır. Ayrıca yurt dışında bu alanlarda çalışılabilir. Animasyon birçok sanat ve tasarım alanını içinde bulunduran bir sektördür. Sinema bunların içinde en başat olanı, dolayısıyla dünya sinema ve oyun sektörü kapasitesinde projelerin yapılması konularında bu bölümün mezunları başı çekeceklerdir.

Bölümü’nde çizgi film, 3 boyutlu bilgisayar animasyon ve sinema dersleri üzerine yoğunlaşmış bir program uygulanmaktadır. Günümüzde yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla çizgi film sanatı, hemen hemen otomatik üretim sürecine dönüşerek, temel ve türsel niteliğinde önemli değişikliklere uğramış ve bu sanat dalının hem görsel dil dağarcığı, hem de kullanım alanları genişlemiştir. Uzun metrajlı filmlerden kısa metrajlı filmlere, reklam filmlerinden etkileşimli cd tasarımlarında kullanılan filmlere kadar birçok medya, çizgi filmin uygulama alanı içine girmiştir. Bütün bu uygulama alanları içerisinde bugün çizgi film sanatçısı için en önemli gelişme, çağımızın hızla değişen toplumu içerisinde kendisine meslek olarak bir yer bulmasıdır. Çizgi Film ve Animasyon Bölümü bu sanat dalının eğitimini vermenin yanında, onu bir meslek dalı haline getirme sorumluluğunu da üstlenmiş bulunmaktadır. Dört yıllık eğitim sonunda, sinema dili, film, video, animasyon teknikleri öğretilerek, reklam, sinema, televizyon, multimedya ve eğitim sektörlerinin çeşitli dallarında görev yapacak ve bir tek konuda uzmanlaşmış sanatçı tipinden çok, hem kavramsal hem de teknik becerileri üstün, donanımlı sanatçılar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

20.625,00 ₺

30.937,50 ₺