Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü tercih edecek adayların analitik düşünme yetisine sahip, fen alanına, özellikle fizik konularına ilgili, planlama ve tasarım gücü kuvvetli, mekanik yeteneği olan, sorumluluk duygusu gelişmiş, risk alabilen, kurallara uyan, yönergeleri izleyebilen, yaratıcı, ekip çalışmasına yatkın, ileriyi görebilen ve koşulları değerlendirebilen, başkalarını yönetebilen ve işbirliğiyle çalışabilen, yenilikçi kimseler olmaları gerekmektedir.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunları için iş olanakları ve çalışma alanları oldukça geniştir. Mezunlar; elektronik ve elektrik teknolojilerinin üretildiği, transfer edildiği, satıldığı ve pazarlandığı özel sektör ve kamu kurumlarında çalışabilmektedirler (Telekom, TRT, Türk Kablo, TEK, vb). Elektronik tasarım, bakım ve onarım, kontrol sistemleri tasarım ve üretim, iletişim sistemleri (cep telefonu, uydu haberleşme, kablo işletmeleri) alanlarında ulusal ve uluslararası boyutta iş imkanları bulunmaktadır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı veya Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan/açılacak pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayanlar Elektrik Öğretmeni olarak da çalışabilirler.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü eğitimi süresince elektrik mühendisliğine giriş, elektrik ölçme, güç elektroniği, elektrik makineleri, elektromekanik enerji dönüşümü, enerji üretimi, enerji iletimi, enerji dağıtımı, güç sistemleri analizi, elektrik tesisleri, elektrik tesis proje, elektrik tesislerinde koruma, elektriğin endüstride kullanılması, güç elektroniğinin endüstriye uygulanması, güç kalitesi, elektrik sürücü sistemleri, aydınlatma ve iç tesisat, yüksek gerilim tekniği, elektrik santralleri, elektrik enerjisi ekonomisi, topraklama, matematik, fizik, bilgisayar programlaması, teknik resim mühendislik çizimi, doğrusal analiz, kompleks hesaplama, mantıksal analiz, temel devre, elektronik devreleri, sinyal ve sistem analizi, haberleşme, stokastik sistemler, mikrodalga, RF elektroniği ve tıbbi elektronik gibi dersler okutulmaktadır. Bunun yanında öğrencilerin 3. ve 4. sınıf sonunda 20'şer günden toplam 40 gün staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.
Alınan dersler ve ders içerikleri için tıklayınız!
Öğrenim Ücreti
Ücretsiz
Kontenjan
11
Taban Başarı Sırası
59.042
Taban Puan
407,458
Öğrenim Ücreti
29.950 ₺
Kontenjan
49
Taban Başarı Sırası
297.745
Taban Puan
261,204
Öğrenim Ücreti
59.900 ₺
Kontenjan
10
Taban Başarı Sırası
186.544
Taban Puan
301,193