İKÜ'de İletişim Sanatları Eğitimi (Halkla İlişkiler ve Reklamcılık)

İletişim Sanatları Bölümü’nü tercih edecek adayların iyi ilişkiler kurabilen, araştırmaya meraklı, dışa dönük, girişken, dış görünümüne önem veren, güzel ve etkili konuşma yeteneğine sahip kimseler olması gerekmektedir.

İletişim Sanatları Bölümü’nden (Reklamcılık – Halkla İlişkiler) mezun olan öğrenciler;

• Halkla ilişkiler uzmanı,
  • Reklam tasarımcısı/uzmanı,
  • Reklam metin yazarı,
  • İletişim stratejisti,
  • Kurumsal iletişim koordinatörü,
  • İletişim danışmanı,
  • Marka yöneticisi

gibi unvanları almaktadırlar.

Mezunlar, kültürel - sanatsal alanlarda planlama-organizasyon sorumlusu veya yöneticilik pozisyonlarında, müşteri ilişkileri ya da insan kaynakları yönetimi departmanlarında kariyer yapabilmektedir.

İletişim Sanatları Bölümü eğitiminde öğrencilerin iletişim, medya, kültür, sanat, siyaset, işletme gibi konu başlıkları üzerine temel bilgi birikimine ve donanımına sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

12.000,00 ₺

24.000,00 ₺