İKÜ'de İngiliz Dili ve Edebiyatı Eğitimi

İngiliz Dili ve Edebiyatı başta olmak üzere dilbilim, sosyoloji, psikoloji, edebiyat, tarih ve iletişim bilimleri gibi alanlara ilgili adaylar İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü tercih edebilirler.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde elde edeceğiniz bilgi ve becerilerle formasyon eğitimi alarak ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik, yükseköğretim kurumlarında okutmanlık, lisansüstü eğitim programlarına devam ettiğiniz takdirde akademik kariyer yapabilir; çevirmenlik, reklamcılık,  metin yazarlığı, kültür-sanat danışmanlığı, edebiyat eleştirmenliği, yazılı ve görsel medya uzmanlığı, iletişim ve halkla ilişkiler uzmanlığı ile tiyatro gibi birçok farklı alanda çalışabilirsiniz.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde İngiliz edebiyatı ve kültürü derinlemesine irdelenmektedir. Başta sözlü ve yazılı akademik İngilizce kullanımı olmak üzere analitik, eleştirel ve iletişimsel dil becerileri geliştirilmektedir. Edebiyat ve kültür metinleri incelenirken dil boyutunun, dil incelemeleri yapılırken tarihsel ve kültürel boyutların vurgulandığı programda çok çeşitli klasik ve çağdaş metin okunmakta ve yorumlanmaktadır. Öğrenciler söz konusu metinlerin ortaya çıktığı dönemlere ilişkin toplumsal, tarihsel ve kültürel bağlamları öğrenmekte ve bu metinlerin yaratılmasında, yaygınlaşmasında ve okunmasında dilin ve kültürün oynadığı rol konusunda bilgilendirilmektedir. Bu sayede kültür ve edebiyat kuramları ışığında kendi kültürünü de daha iyi tanıyan ve sahiplenebilen, evrensel etik değerleri içselleştirmiş, kültürlü, araştırmacı ve uluslararası düzeyde bilgili bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Alınan dersler ve ders içerikleri için tıklayınız!

Deneyimli Akademik Kadro

24,000,00 ₺