Sayısal ve yaratıcı düşünme yeteneğine sahip, akademik araştırmalara, sosyoloji, psikoloji ve matematik gibi bilim dallarına ilgi duyan adayların İşletme Bölümü’nü tercih etmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca, görevi gereği çalıştığı kurumdaki diğer personelle ve halkla sıkı ilişkiler içinde olduğundan bir işletmecinin sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü ve insan ihtiyaçlarına karşı duyarlı, güçlü iletişim yeteneğine sahip olması gerekmektedir.
İşletme Bölümü mezunları, kamu ve özel sektör kuruluşlarından çokuluslu şirketlere, büyük sanayi kuruluşlarından hizmet sektöründe (turizm, finans, sağlık, yiyecek vb.) yer alan çeşitli işletmelere kadar uzanan bir yelpazede;
- Pazarlama – satış
- Para ve sermaye piyasaları
- Bankacılık-Sigortacılık
- Finansman
- Uluslararası ticaret (ithalat-ihracat)
- Muhasebe - Mali müşavirlik
- Halkla ilişkiler
- Üretim planlama
- Yönetim
- İnsan kaynakları yönetimi
- Gümrük
gibi alanların yönetim kademelerinde çalışabilirler.
Ayrıca işletme öğretimi; kendi işinizi kuracak, yaratıcı, risk üstlenmeye hazır girişimciler de yetiştirmektedir. Buna ek olarak araştırmacı ruha sahip mezunlarımız için lisansüstü çalışmaları tamamlamak suretiyle üniversitelerin akademik kadrolarında da yer almak mümkündür.
İşletme programında işletme ve kuruluşların her anlamda verimini artırmak amacıyla plan yapma, çalışmaları yönetme ve denetleme alanlarında öğrencinin gerekli bilgi ve beceriye sahip olması amaçlanmaktadır. Bunun için ilk yıllarda matematik, istatistik, sosyoloji, ekonomi, hukuk, üretim yönetimi ve pazarlama, yönetim ve organizasyon, muhasebe ve finansman, kooperatifçilik, bilgisayar gibi alanlarda dersler verilmektedir.
Alınan dersler ve ders içerikleri için tıklayınız!
Öğrenim Ücreti
Ücretsiz
Kontenjan
8
Taban Başarı Sırası
199.350
Taban Puan
309,908
Öğrenim Ücreti
27.950 ₺
Kontenjan
32
Taban Başarı Sırası
-
Taban Puan
-
Öğrenim Ücreti
55.900 ₺
Kontenjan
10
Taban Başarı Sırası
808.183
Taban Puan
213,535