İKÜ'de Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü Türk edebiyatına özel ilgi duyan, okumayı seven adayların tercih etmesi tavsiye edilmektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan öğrenciler,

• Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul, kolej ve diğer eğitim kurumlarında öğretmenlik,
  • Lisansüstü öğretimlerini devam ettirdikleri takdirde akademik kariyer,
  • Yayınevlerinde editörlük yapabilme ve çeşitli basın-yayın, televizyon, halkla ilişkiler kurumlarında çalışabilme olanaklarına sahiptir.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hem geçmiş dönemlerdeki hem de günümüzdeki durumu açısından Türk dilinin yapısını, gelişimini ve diğer dillerle olan ilişkisiyle Türk edebiyatını ele almakta ve tanıtmaktadır. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün sahasında temel eğitim almış uzmanlar yetiştirmek ve öğrencilerini diğer Türk lehçeleri ve edebiyatlarını karşılaştırarak araştırmalar yapabilecek düzeye hazırlamayı merkeze alan iki temel amacı bulunmaktadır.

28.375 ₺

56.750 ₺