Uçak Teknolojisi Programı

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı, 2013-2014 Eğitim -Öğretim yılında eğitimine başlamıştır.

uçak motorunun bakımını yapan görevliİstanbul Kültür Üniversitesi Uçak Teknolojisi ön lisans programı ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yanıt veren, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gereken mesleki yetkinlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

DGS Geçiş Bölümleri

Uçak Teknolojisi Programı'ndan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Pilotaj, Uçak Elektrik-Elektronik, Uçak Gövde - Motor Uçak Gövde - Motor Bakım, Uçak Mühendisliği ve Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümlerinde eğitimlerine devam edebilirler.
 

İki yıl süre ile eğitim veren program öğrencilerin gelişmekte olan uçak teknolojilerini takip edip kullanabilecekleri şekilde yetişmeleri amacıyla hava limanlarında ve uçaklarda kullanılan her türlü ekipman ve cihazların bakım, onarım ve montajı ile ilgili dersleri içermektedir.   

Günümüzün en modern taşıtları olan uçaklar 1900'lü yılların başından bu yana hızla gelişmekte ve her geçen gün havacılık sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacı bu gelişime paralel olarak artmaktadır. Artan ihtiyaçları karşılamak adına elektronik, mekanik, otomatik kontrol, bilgisayar konusundaki mühendislik eğitimlerinin yanında, ara eleman yetiştirecek programlar da çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu kapsamda Uçak Teknolojisi Programı’nın amacı hava limanlarında ve uçaklarda kullanılan elektronik cihazların bakım, onarım ve montajı ile ilgili işleri yapacak ara eleman gücünü yetiştirmektir.

Bu amaç doğrultusunda bölümümüz mezunlarını fizik, matematik, elektronik ve mekanik konularında donanımlı hale getirmeyi ve bu donanımlarını havacılık sektöründeki iş kollarında uygulayabilmelerini sağlamayı temel amaç olarak görmek gerekmektedir.

Ayrıca Elektronik ve Bilgisayar teknolojisindeki hızlı gelişmelerle birlikte günümüzdeki hava araçları tamamen bilgisayar kontrollü olarak uçabilmektedirler. Güvenli bir uçuş için hava aracı elektronik sistemleri büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle uçak elektrik elektronik alanında çalışacak elemanların iyi bir eğitim almış, nitelikli elemanlar olması gerekmektedir. Okulumuz Uçak Teknoloji Programı'nın amacı, bu alanda kaliteli ve yetenekli elemanlar yetiştirmektir.  
 
Program Başkanı 
Öğr.Gör. Tuncay Dil

Uçak Teknolojisi Önlisans Programı mezunları, “Uçak Teknolojisi Önlisans Teknikeri” unvanını almaktadır. Mezunlar; Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkezleri, Uçak Teknolojisi Önlisans Programı mezunları, “Uçak Teknolojisi Önlisans Teknikeri” unvanını almaktadır. Mezunlar; Türk Hava Yolları A.O.Türk Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkezleri, özel havayolu işletmeleri ve havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerin teknik bölümlerinde çalışmaktadır.
Program Başkanı Öğr.Gör. Tuncay Dil
E-Posta t.dil@iku.edu.tr
Tel (0212) 498 49 73
Faks  0(212) 543 69 70
1. Sınıf Danışmanı Öğr.Gör. Gizem Yavuz
E-Posta g.yavuz@iku.edu.tr
Tel (0212) 498 49 11
Faks  0(212) 543 69 70
2. Sınıf Danışmanı Öğr.Gör. Gizem Yavuz
E-Posta g.yavuz@iku.edu.tr
Tel (0212) 498 49 11
Faks  0(212) 543 69 70
İstanbul Kültür Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Bakırköy Yerleşkesi İncirli Binası, Yolbaşı S., 34147 Bakırköy/İstanbul.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/04/2023 - 12:42