Ekonomik, sosyal ve politik olaylara ilgili, kolay iletişim kurabilen, yabancı dil öğrenmeye istekli adayların Uluslararası Ticaret Bölümü’nü tercih etmesi tavsiye edilmektedir.
Programı tamamlayan öğrencilerin Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), Devlet İstatistik Enstitüsü, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı gibi kamu kuruluşlarının yanı sıra çok uluslu şirketler, ihracat ve ithalat firmaları, yurt dışına açılmayı düşünen firmalar ile bankacılık, sigortacılık, taşımacılık ve benzeri hizmet ve üretim sektörlerinde faaliyette bulunan özel sektör firmalarında iş bulma olanakları bulunmaktadır.
Öğrenciler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin bünyesinde bulunan Ekonomik Araştırmalar Platformu kapsamında, finans ve ekonomi alanında güncel bilgileri takip edebilmektedirler. Dış Politika Platformu ve Küresel Eğilimler Merkezi sayesinde küreselleşme, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, diplomasi ve bölgesel politikalar alanındaki çalışmaları ve araştırmaları izleyebilmekte, Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Merkezi kapsamında aile işletmesi yöneticiliği konusunda doğru bilgiye erişebilmektedirler. Uluslararası ticaret, dünya ticareti ile bu ticareti oluşturan alt konuların (yeni pazarlar, dış ticaretin finansmanı, pazarlama ve satış teknikleri) modern ve çağdaş (e-ticaret gibi) olmasını gerektirmektedir. Bilim çevreleri bu konudaki gelişmeleri üretip uygulayıcılarına eğitim vermektedir. Dış ticaretin finansmanı konusunda para ve sermaye piyasalarından alınan yardımların da güncelliği sağlanmaktadır. Böylece hızla büyüyen ve gelişen bir sektör olarak dünya ekonomisindeki yerini koruması mümkündür.
Uluslararası Ticaret Bölümü’nün eğitim planında yer alan derslerden bazıları mevcut İşletme, İktisat ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri’nin ders içerikleri ile ortak yapılması suretiyle koordineli olarak yürütülmekte ve öğrenciler mevcut Erasmus anlaşmalarından yararlanabilmektedir.
Alınan dersler ve ders içerikleri için tıklayınız!
Öğrenim Ücreti
Ücretsiz
Kontenjan
8
Taban Başarı Sırası
141.120
Taban Puan
329,793
Öğrenim Ücreti
27.950 ₺
Kontenjan
34
Taban Başarı Sırası
699.225
Taban Puan
232,064
Öğrenim Ücreti
55.900 ₺
Kontenjan
8
Taban Başarı Sırası
767.484
Taban Puan
224,437