İKÜ'de Çift Anadal (ÇAP) ve Yandal Programı

Üniversite hayatınız boyunca eğer anadalınız dışında başka bir bölüme de ilgi duyuyorsanız çift anadal programından faydalanabilirsiniz.

Örneğin İşletme bölümünde okurken, mezun olduktan sonra insan kaynakları alanında çalışmayı hedefliyor ve bu nedenle Psikoloji eğitiminin de desteğine ihtiyacınızın olduğunu düşünüyorsanız çift anadal programı ile İşletme ve Psikolojiyi aynı anda okuyup, mezun olabilirsiniz.

Çift anadal programı mezunlarına iki farklı bölüm diploması verilmektedir.

Çift anadal programına başvuru yapabilmeniz ve programdan mezun olabilmeniz için bir takım başarı kriterleri mevcuttur.

Yandal ise ilgilendiğiniz ikinci bölümle alakalı birkaç ders alarak kendinizi geliştirmek istediğinizde başvurabileceğiniz önemli bir programdır. Yan dal program mezunlarına ikinci bölümleri ile ilgili bir sertifika verilmektedir.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde birinci anadal diploma programından mezuniyet hakkını elde eden, ancak ikinci anadal diploma programını bitiremeyen öğrencilere, ikinci anadal diploma programının bulunduğu fakültenin/yüksekokulun yönetim kurulunun kararı ile en fazla iki yarıyıl ek süre tanınır.

Ek süre dahil olmak üzere çift anadal eğitimi ücreti, Mütevelli Heyet tarafından belirlenir. Mütevelli Heyet ,ÇAP ve Yandal için verilen iki yarı yıl ek süre için ücret alınmamasına karar vermiştir.Ek süre sonunda ikinci anadal diploma programını bitiremeyen öğrenciler, birinci anadal’daki ücret koşullarına tabi tutulurlar.

NOT: YÖK'ün baraj uyguladığı fakülte ve bölümlere Çift Anadal Programı başvurusu yapabilmek için baraj şartının sağlanması gerekmektedir.

* Çift Anadal ve Yandal Programı'nda öğrenim gören öğrencilerden, "İKÜ Çift Anadal ve Yandal Programının Esaslarına İlişkin Yönerge"de belirtilen hususlar çerçevesinde katılınan ikinci program için herhangi bir ücret talep edilmez.

2017-18 Bahar Yarıyılından itibaren uygulanmaya başlanan “T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Programı Başvuru, Kabul ve Kayıt Koşulları İle Uygulama İlkeleri (Yürürlük: 21.12.2017 tarihli Senato kararı)”  için tıklayın... Söz konusu ilkeler T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Programının Esaslarına İlişkin Yönerge (Yürürlük: 20.08.2015 tarihli Senato kararı)” hükümleri çerçevesinde hazırlanmıştır.