Sanat Yönetimi Bölümü’nü tercih edecek adayların sanat dallarına özel ilgili duyması ve hayatlarının önemli bir parçasının sanat ve sanatın dalları olması gerekmektedir. Sanatı yaygınlaştırmak ve sanatın insanlara en iyi şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla çalışmak isteyen, eleştirel düşünce yapısına sahip bireyler Sanat Yönetimi Bölümü’nü tercih edebilirler.
Sanat Yönetimi Bölümü mezunları çok geniş bir yelpazede kariyerlerini sürdürebilmektedir. Mezunlar, tiyatrolar, galeriler, müzeler, sinema ve TV sektörü, fuarcılık, koleksiyon ve müzayede, opera, bale, modern dans, festival ve bienal yönetimi, insan kaynakları, ödenekli ya da ödeneksiz kurumlarda sanat birimleri, küratörlük, basın kuruluşları, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgili bölümlerinde görev yapabilmektedir. Akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler ise bölümden mezun olduktan sonra lisansüstü eğitimine devam edebilirler.
Kültür kenti İstanbul’da güncel sanat etkinliklerini yakından izleme olanağına sahip olan Sanat Yönetimi Bölümü öğrencileri; sanat vakfı ve dernekleri, tiyatrolar, sanat galerileri, müzeler ve benzeri merkezlere yönelebilmektedir. Ayrıca İstanbul Kültür Üniversitesi’nin kültür ve sanat konusundaki ayrıcalıklı yapısıyla bağlantılı olarak Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi ile üniversite bünyesindeki sanat galerileri (İKÜSAG ve diğerleri) ve Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sergi, gösteri ve konferanslara katılabilmektedirler.
Eğitim süreleri boyunca aldıkları zorunlu ve seçmeli dersler, dönem içi uygulama ve projeleri, bitirme projeleri ve stajlar aracılığıyla öğrenciler profesyonel yaşama hazır hale gelmektedirler. Geçen yıllarda Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen sergiler, Keşanlı Ali Destanı gibi oyunlarla birlikte Uluslararası Prof. Cüneyt Gökçer Birinci ve İkinci Tiyatro Festivallerinin sanat yönetimi başarılı bitirme projesi örneklerinden sadece birkaçıdır.
Alınan dersler ve ders içerikleri için tıklayınız!
Öğrenim Ücreti
Ücretsiz
Kontenjan
7
Taban Başarı Sırası
11.755
Taban Puan
405.604
Öğrenim Ücreti
28.375 ₺
Kontenjan
32
Taban Başarı Sırası
-
Taban Puan
-
Öğrenim Ücreti
56.750 ₺
Kontenjan
6
Taban Başarı Sırası
847.147
Taban Puan
216,733