Sosyal Alanlar ve Katılım
Üniversitemiz öğrenim gören engelli öğrencilerin akademik, idari, fiziksel, psikolojik ve sosyal alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit eder ve engelli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlemeler yapar.
Üniversitemizde herhangi bir dezavantajlı bireyin ayırımcılığa maruz kalması kesinlikle kabul edilemez; aksine aktif ve etkili katılımları esastır. Dezavantajlı birey ancak hayata tam katılım ile kendini bütünün eşit bir parçası olarak hissedebilir.
İKÜ Engelli Öğrenci Birimi
İKÜ Engelli Öğrenci Birimi olarak, faaliyetlerimizi sadece üniversite sınırları içerisinde kurgulamıyoruz. Üniversitemizde öğrenimini sürdüren engelli bireylerin yanı sıra, TÜİK verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 5 milyon engelli birey olduğunu biliyoruz ve bu veriye ilave olarak onlarla aynı hayatı paylaşan aileleri, arkadaşları ve yakınları olduğunu da hesaba katarak bu sayının düşündüğümüzden bir hayli fazla olduğunu görüyoruz. Engelli Öğrenci Birimimiz bu gerçeği esas alarak ve kendi yerleşkelerimizden başlayarak toplumsal bilinçlenme ile farkındalık yaratmak ve sorunlara dikkat çekip çözüm üretmek üzere hizmet verme amacıyla hareket eder.
Topluma Hazırlama ve Duyarlılık
Engelli bireylere karşı duyarlı bir toplum oluşturmanın asli görevimiz olduğunun farkındayız. Bu sebeple, engelli bireyi topluma hazırlayacak ve toplumu bilinçli hale getirecek projeler üretmek, etkinlikler düzenlemek, ihmal edilmiş konularda bilimsel vizyonumuzdan yararlanarak yenilikler yaratmak üzere çalışmak amacımız, her bağlamda engelsiz bir hayat yaratmak hedefimizdir.